***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Жена след трагедията в Пловдив сподели: Този младеж със същия джип едва не ме уби с детето

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 май   

 

От КАТ – Пловдив оповестиха, че Екмекчиян, който е дееспособен лидер, има регистрирани 16 нарушавания.  

Служителите на „ Пътна полиция “ са му съставили 5 акта и 11 фиша. 

4 от актовете са за непоставен колан, а петият е за породено ПТП поради неспазване на отдалеченост. Само един от фишовете е за превишена скорост, заяви на брифинг началникът на „ Пътна полиция " в Пловдив Красимир Нешев. Той съобщи, че на база на записаните нарушавания младият лидер не може да бъде подложен в графата „ рисков ", защото нарушаванията му фактически са много, само че не са тежки.

***

„ Аз съм „ за ” санкциите, само че без надзор, няма смисъл от санкции. Министърът да спре да дава обещание, тъй като след това не си съблюдава думите. Каза, че ще стават бързо тестванията за дрога и излъга. Сега камерите ще дойдат, но те стационарни ли ще бъдат или отново триноги и ще би трябвало да плащаме за коли и човек, който да ги пази.

Тези санкции като ги съберем какъв е смисълът?.Всеки ден ставаме очевидци на модела „ Семерджиев ”, просто имената са разнообразни. Това са хора, които нямат възприятие за безотговорност, тъй като имат шапки. Пази ги или някой от полицията, или мама и тати. Това са хората,които ги спрат катаджиите, споделят „ Искаш ли на следващия ден да те уволнят? ”.Това съобщи в ефира на Нова телевизия юристът Елица Буенова. 

Според нея решението на казуса е да се включи лишаване на точки с електронен фиш, а освен с наказателно разпореждане.

„ За да може на всички джигити да им лишаваме книжките.  След това да минават обновителен шофьорски курс и да вървят на психо тест, където да има видео наблюдаване ”, разясни Буенова.

***

***

***

България няма да успее да извърши всички критерии за влизане в Еврозоната до юни, когато излиза отчетът за конвергенция. Това сподели шефът на Българска народна банка Димитър Радев на конференция за въвеждане на еврото.

***

Беше доста значимо да забраним хазарта, обаче Закона за приемането на еврото, той тъй като е подготвен...

Ако хазартът е по-голям от еврото, за какво очаквате, че ще стане с приемането ни там?

Онези хора, в случай че не видят мотивация от другата страна, като се изключи че всичките критерии би трябвало да се изпълнени, би трябвало да има публично мнение, което да желае това да се направи. Непрекъснато чуваме някакво мрънкане – подготвени, неготови и по този начин нататък,а в действителност, като пресекат границата с Гърция, влизат в еврозоната и се усещат прелестно. Това мнение изрази финансистът Левон Хампарцумян пред Дарик.

***

***

Частният Боинг 757 на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира безпорядък, откакто удари различен корпоративен аероплан, до момента в който рулира на интернационалното летище Уест Палм Бийч във Флорида.

Федералната авиационна администрация съобщи в изказване, че частен 757 е попаднал в контакт с имобилен летателен уред на летището. Изявлението не разпознава самолета като принадлежащ на Тръмп, само че медиите съумяха да открият притежателя.

***

Президентът на Украйна Володимир Зеленски анулира визитите си в Испания и Португалия, обявиха през днешния ден украинските управляващи, представени от Ройтерс.

Според телевизия „ Си Ен Ен Португалия " и други медии повода са възобновените бойни дейности в страната му.

Предвидено бе испанският крал Фелипе да даде банкет в чест на Зеленски на 17 май. Освен това украинският президент трябваше да подпише с испанския министър председател Педро Санчес двустранно съглашение в областта на сигурността.

Испанското държавно управление съобщи, че не може да разяснява от съображения за сигурност.

***

Руските въоръжени сили са заели през днешния ден позиции в украинския граничен град Вовчанск в североизточната Харковска област и сраженията там са интензивни, съобщи Ройтерс, като се базира на началника на локалната полиция Олексий Харковски.

***

Серия от въздушни удари по жилищни региони в град Харков извърши Русия тази нощ. Най-малко 20 души са ранени.

Едно от ударените места е 20-етажна постройка, оповестиха от службите за незабавна помощ, съобщи БТВ.

Харков, вторият по величина град в Украйна, и околният район от дълго време са обект на съветски офанзиви, само че ударите станаха по-интензивни през последните месеци, удряйки гражданска и енергийна инфраструктура.

***

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР